boottochtGilde Stadsgidsen organiseert op zaterdag 25 mei aanstaande een vaartocht over de Weipoortse Vliet. Deze boottocht is al jarenlang een topper in het aanbod van Gilde Stadsgidsen. Het is een tocht die al door vele mensen meerdere keren is gemaakt.

Er wordt gestart op de Weipoortse Vliet, een schilderachtig mooi riviertje, met wel meer dan 20 ophaalbruggetjes. Wist u dat de Watergeuzen ook dit water gebruikten bij hun opmars om Leiden te ontzetten? Een mooie tegenpool is de Heineken Brouwerij, waar dwars door het terrein wordt gevaren. Aanleggen mag daar helaas niet. Er wordt een stukje gevaren over de Oude Rijn en u komt onderweg vlak langs de mooie molen “Zelden van Passe”. Als u wel eens op de A4 naar Amsterdam rijdt zult u hem wel herkennen.

Via Stompwijk en de Noord AA plas wordt er teruggekeerd naar het vertrekpunt Kaasboerderij van Veen Weipoortseweg 72a Zoeterwoude om 14.00 uur, waar vanaf 13.45 uur wordt verzameld voor een korte toelichting. De tocht duurt ongeveer tweeënhalf uur. De kosten van de boottocht zijn € 17,50 per persoon.

Wie wil deelnemen aan deze boottocht dient zich aan te melden via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de fietstocht De Waterbergingen 12 juni a.s., om 14.00 uur, vanaf het HGOS.

-advertenties-

-goede doel-