De gemeente is weer begonnen met het maaien van de bermen. Soms vinden mensen dit jammer omdat er zo ook veel bloemen weggemaaid worden, maar het maaien is nodig voor de veiligheid en ook voor de diversiteit van de bermen.


maaienWanneer je bermen niet zou maaien, wordt de begroeiing ruiger en hoger. Dit kan voor zichtproblemen zorgen voor het verkeer, maar zorgt er ook voor dat er uiteindelijk alleen nog maar grassoorten kunnen groeien. De meeste bermen worden twee keer per jaar gemaaid en staan dan zes weken later weer vol in bloei, met inheemse bloemen zoals de wilde orchidee. Op plekken waar hoog gras het zicht in het verkeer verslechterd, wordt vaker gemaaid.
De bermen worden in fases gemaaid, zodat er genoeg schuilplekken, voedsel en ruimte blijft voor insecten en dieren. Voor het maaien worden de bermen gecheckt op waardevolle planten en dieren, zodat hier omheen gemaaid kan worden.

Foto: website gemeente Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-