randstadrailDe NS zet zaterdag 20 april om 22.30 uur alle treinen 3 minuten stil. Dit naar aanleiding van het heftige geweldsincident van afgelopen zaterdag, waarbij een hoofdconductrice en machinist mishandeld zijn door een groep jongeren. Ook de HTM doet mee met de actie en zet tram en bus stil.

“Een afschuwelijk incident. Ook wij zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met een aantal geweldsincidenten tegen onze collega’s. Totaal onacceptabel. Daarom protesteert HTM samen met alle OV-bedrijven tegen de agressie die te vaak voorkomt. Ook onze trams en bussen staan op zaterdag om 22.30 uur 3 minuten stil.” aldus Jaap Bierman, algemeen directeur HTM. In Zoetermeer zal de RandstadRail zaterdag dan ook 3 minuten stil staan.

Ook collega stadsvervoerders GVB en RET doen mee aan de actie, net als andere OV-bedrijven. Hiermee wil het openbaar vervoer een dringend signaal afgeven aan de politiek en de overheid.

Onlangs maakte HTM bekend dat de halte Wolweversgaarde in Den Haag regelmatig werd vernield en tram 9 bekogeld met stenen. Als een van de zichtbare maatregelen gaat HTM een mobiele camera op de halte plaatsen.

-advertenties-

-goede doel-