iaido bij operette in Stadsthdater ZoetermeerDe operette Viktoria und ihr Husar van Operettevereniging Cantiamo maakte veel indruk op het aanwezige publiek, vooral door de samenwerking met verschillende cultuurpartijen in de stad. Het verhaal van Gravin Viktoria en haar Huzaar werd er nog mooier en levendiger door.

De operette werd afgelopen weekend opgevoerd in het Stadstheater, met volle zalen en enthousiast publiek. Wethouder Blansjaar, cultuur, schreef nog als raadslid het voorwoord in het programmaboekje van de voorstelling. Blansjaar: “Ik heb genoten van deze geweldige voorstelling. Vorig jaar was ik al zeer onder de indruk, maar de organisatie heeft zichzelf dit jaar echt overtroffen. Een mooi Zoetermeers samenspel door een fantastische samenwerking tussen verschillende culturele instellingen uit de stad. Deze voorstelling verdient wat mij betreft nog meer bekendheid, ook buiten onze stadsgrenzen.”

                  

Culturele samenwerking

Naast de professionele zang, prachtige kostuums en decors viel de operette op door samenwerking met culturele organisaties in Zoetermeer. De operettevereniging werkte samen met het Rijnlands Symphonie Orkest uit Zoetermeer, die alle muziek live verzorgde. De dans werd verzorgd door het ballet van Klego dance academy, die repeteren in het CKC. Korte, maar bijzondere optredens waren er voor de Fanfare van Kunst en Vriendschap en Budovereniging Tomo no Kai. De Fanfare kwam aan het eind van de voorstelling opmarcheren om de hoofdpersoon van het verhaal naar zijn geliefde gravin te begeleiden. Tijdens het stuk van de operette dat zich in Japan afspeelt, kwamen de zwaardvechters van Tomo no Kai het toneel op om een korte demonstratie iaido, Japans zwaardtrekken, te geven.
Cantiamo brengt ieder jaar een operette op het toneel in het Stadstheater, volgend jaar zullen zij op 12 en 13 april 2025 de operette 'Die Csárdásfürstin' van Emmerich Kálmán uitvoeren.

                  

Foto's en video: Leon Koppenol, meer foto's op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Cantiamo-met-de-uitvoering-Viktoria-und-ihr-Husar

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-