De unieke theatervoorstelling ‘Met een lach en een traan’ waarin Alzheimer een hoofdrol speelt, had in het CKC theater drie keer een uitverkochte voorstelling. Het theaterstuk bestond uit sketches, gedichten, muziek van de koren de Jeugd 60+, de Sanvoices en de Sound Singers.

                  


Mooie ballads werden gezongen door Karin Goed en de koorleden speelden zelf mee in korte sketches met heel herkenbare situaties rond alzheimer. Alzheimer is een ziekte die hard ingrijpt in het leven van de patiënt zelf, maar ook in het leven van zijn of haar geliefden. Zij zien de persoon waarvan zij houden steeds verder weg glijden, waardoor er minder contact mogelijk is. Maar ook kunnen er weer mooie momenten ontstaan als er ineens weer herkenning is, of samen gelachen wordt.
Ongeveer een jaar geleden ontstond het idee om een theaterstuk te schrijven over Alzheimer. Stichting Korensound pakte dit idee op en het theaterstuk ontstond door het enthousiasme van de koorleden en de medewerking van het CKC & partners.

Video en foto's: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-