IMG 20240312 WA0048
IMG 20240312 WA0012Op het Praktijkcollege Zoetermeer kun je donderdag 18 april weer 'Cultuurhappen'. Door samen te koken en te eten van elkaars gerechten proberen de organisatoren verschillende culturen in Zoetermeer (en omstreken) te verbinden.


Drie docenten van het Praktijkcollege, Marina Meijers, Theo van Dalen en Chris Luijendijk organiseren de activiteit samen. Theo en Chris zijn koks met passie, die leerlingen binnen de Bakkerij & Horeca opleiden tot horecamedewerkers. Tevens begeleiden ze leerlingen binnen de grootkeuken annex restaurant waar wekelijks bewoners uit de buurt genieten van een zeer smakelijke lunch. Marina is al 23 jaar werkzaam als logopedist, taal-en leesspecialist en dyslexiespecialist op het Praktijkcollege en het is haar missie om laaggeletterdheid de wereld uit te helpen.

Wat is 'Cultuurhappen'?

IMG 20240312 WA0022Het project 'Cultuurhappen' is gestart op 7 maart met een Hollandse avond. Theo bereidde een Hollandse pot en er werden Hollandse spelletjes gespeeld zoals koekhappen. De gasten, veelal mensen met een andere culturele achtergrond die Nederlands willen leren, koken onder begeleiding van kok Theo hun eigen gerechten. Komende donderdag, 18 april, wordt er Chinees-Indisch gekookt. Vier deelnemers zullen Chinese en Indische gerechten maken onder begeleiding van Theo.
Na het bereiden van de gerechten wordt er samen gegeten en worden er spelletjes gespeeld om de Nederlandse spreekvaardigheid te verbeteren en vooral om veel lol met elkaar te hebben. Spelletjes zoals 'Wie ben ik?' zorgen daarbij voor een leuke sfeer en veel hilariteit. Van 17:00 tot 18:30 mogen mensen uit Zoetermeer (en omstreken), die hun Nederlandse spreekvaardigheid willen oefenen en verbeteren, aan tafel aanschuiven. Ook mensen die Nederlands als moedertaal spreken zijn van harte welkom, zij kunnen helpen bij de spelletjes en taaloefeningen.
Deelname is gratis, maar een voorwaarde is wel dat je in 2024 drie keer deelneemt aan het project. In overleg wordt afgesproken welke mensen hun nationale gerecht onder begeleiding van Theo de volgende keer gaan koken.


'Cultuurhappen' vindt plaats op:
18 april, 23 mei, 13 juni, 4 juli, 29 augustus, 5 september, 3 oktober, 21 november en 12 december. Locatie is het Praktijkcollege Zoetermeer, Dr J W Paltelaan 1.

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-