Twee vrouwen aan tafelNaarmate mensen ouder worden, kunnen gezondheid en welzijn minder worden. Om vervelende situaties te voorkomen, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk iets te doen met deze signalen. Om verslechtering van situaties te voorkomen, voert Palet Welzijn huisbezoeken bij mensen van 75 jaar en ouder.

Al vele jaren voert Palet Welzijn deze huisbezoeken. Voorheen verstuurde Palet Welzijn in opdracht van de gemeente Zoetermeer om de drie jaar een uitnodiging. Nu is het ook mogelijk om zelf een afspraak te maken. 

Inzicht in hoe het nu ├ęcht gaat 

Huisbezoek 75+ geeft inzicht in hoe het op dit moment met iemand gaat. Wanneer u een afspraak maakt, komt een vrijwilliger op huisbezoek. Een betrokken persoon geeft tijdens dit gesprek aandacht om na te denken over de eigen situatie en toekomst. Er wordt dieper ingegaan op de eigen thuissituatie met behulp van de vragenlijst positieve gezondheid. Op de gebieden van: gezondheid, geestelijke gezondheid, kwaliteit van het leven, meedoen in de samenleving en betekenisgeving, wordt bekeken hoe het met iemand gaat. De antwoorden geven beeld bij wat iemand wil of waar behoefte aan is. 

Voordelen van het huisbezoek

Het gesprek kan aanleiding zijn om zelf tot actie te komen, om vragen te beantwoorden of kan reden geven om een vervolgafspraak te maken met een ouderenadviseur. Daarnaast geeft het gesprek inzicht in wat er afspeelt in het leven. Het kan ook juist de bevestiging geven dat er positief naar de toekomst gekeken wordt. 

Gratis aanmelden voor huisbezoek 75+

Wanneer huisbezoek 75+ gewenst is, kunt u hiervoor bellen naar Palet Welzijn, via: 0800 - 935 945 6. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld in de e-mail naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-