chat gpt freepik2De gemeente Zoetermeer heeft richtlijnen opgesteld voor het gebruik van AI, Artificial Intelligence ofwel kunstmatige intelligentie. AI wordt niet gebruikt bij digitale werkprocessen of bij geautomatiseerde beslissingen. Ambtenaren kunnen wel op beperkte schaal ChatGPT gebruiken.

De gemeente bereidt zich wel voor op het mogelijk inzetten van AI, maar hierbij is geen sprake van inwonersdata. Ambtenaren gebruiken ChatGPT voor inspiratie of het vereenvoudigen of samenvatten van teksten. De gemeente heeft hiervoor richtlijnen opgesteld en kennissessies georganiseerd.
Ambtenaren mogen in ChatGPT geen gevoelige informatie delen, zoals naam, adres, telefoonnummer, financiële gegevens, wachtwoorden, etc. Ook worden zij getraind in de beperkingen en mogelijkheden. ChatGPT controleert bijvoorbeeld niet of een tekst op waarheid is gebaseerd. Uit de richtlijn: ‘ChatGPT verzamelt gewoon informatie van het internet, maakt er een mooi verhaal van, zonder naar de context te kijken.’ De ambtenaren wordt dan ook geadviseerd om vooral hun gezond verstand te blijven gebruiken.

Afbeelding: Freepik

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-