sprinter mandelabrugDe Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben de plannen voor 2025 bekend gemaakt. Wethouder Ter Laak is ontevreden met het aantal treinen dat stopt in Zoetermeer. Ter Laak: “We hebben een goede bereikbaarheid nodig en 2 treinen per uur is te weinig!”


Het aantal treinen is in de afgelopen jaren, net name sinds de coronapandemie, fors afgenomen. Momenteel stopt de trein op maandag tot en met donderdag in de spits nog maar 4x per uur op de drie Zoetermeerse treinstations (Zoetermeer, Zoetermeer-Oost en Lansingerland), daarbuiten slechts 2x per uur. Het college wil dat de trein overdag altijd 4 maal per uur in Zoetermeer stopt, dan is er ook goede aansluiting op treinen naar andere steden zoals Gouda en Rotterdam.

Meer mensen: meer treinen

In de komende jaren komen er meer mensen wonen in de buurt van de Zoetermeerse stations, in de stad en in de regio. Het Zoetermeerse college wil het liefst dat al deze mensen zoveel mogelijk gebruikmaken van openbaar vervoer, fietsen en lopen. Ter Laak: “Goede, frequente en betrouwbare verbindingen met de steden om ons heen zijn nodig om het openbaar vervoer aantrekkelijk te maken voor nieuwe (en bestaande) inwoners.”fietsenstallingen bij stations verbeterd en wordt OV-gebruik gestimuleerd bij de aanleg van nieuwe wijken, onder andere door middel van parkeernormen en mobiliteitshubs.

In overleg met NS

Het college heeft gereageerd op de ‘dienstregeling 2025’ van de NS en is in gesprek met NS om de bereikbaarheid voor Zoetermeer te verbeteren. NS zegt te kampen met personeelstekort en vind dat te weinig reizigers gebruikmaken van de treinen naar Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-