20220603 32080Wim Blansjaar is maandag 8 april door de Zoetermeerse gemeenteraad weer benoemd als wethouder en meteen geïnstalleerd. Blansjaar reageerde opgelucht na de stemming: "Het is lastig gegaan, maar ik ben blij dat ik nu weer wat voor de stad kan doen."

Er was een herstemming nodig, omdat bij de eerste stemming op 18 maart er geen meerderheid was voor de herverkiezing van Wim Blansjaar. De raadsleden konden één voor één hun stem uitbrengen in het stemhokje in de raadzaal. Een klein half uur later kon het stembureau meedelen dat Blansjaar een meerderheid had behaald en herkozen was als wethouder.

Blansjaar vervangt als wethouder Willeke Mertens, die zich vanwege gezondheidsredenen terugtrok als wethouder. Het gaat intussen weer wat beter met Mertens, zij is tijdens de raadsvergadering benoemd als raadslid.

Werken aan vertrouwen

Wethouder Blansjaar is gekozen met 21 stemmen voor en 17 tegen. Vanuit de raad kwam ook de vraag of er wel genoeg steun zou zijn voor het wethouderschap van Blansjaar. Wim Blansjaar: "Ik ga nu aan vertrouwen werken en hard aan de slag. Ik ben blij dat ik vanuit de cultuursector veel steun kreeg, ook vanuit de publieke tribune tijdens de vergadering. Cultuur is super belangrijk voor de stad en er is in Zoetermeer zoveel enthousiasme bij het maken van cultuur. Daar wil ik me voor inzetten!"

Wim Blansjaar heeft zich voorgenomen niet meer te snel te reageren op social media. "Wat ik op Facebook gedaan heb, was een domme fout. Dat had ik niet moeten doen. In gesprek met elkaar kun je beide reageren en ook nuanceren, dan ontstaan dat soort misverstanden niet zo snel."

Wim Blansjaar vindt het belangrijk om snel aan de slag te gaan. "Als we voor een nieuwe wethouder zouden kiezen, moet deze eerst weer een half jaar ingewerkt worden voor hij echt aan de slag kan. Ik ben al volledig ingewerkt en op de hoogte van alle dossiers omdat ik al eerder Willeke heb vervangen. Ik kan meteen van start." Dinsdagochtend, de dag na de herbenoeming, schoof Blansjaar dan ook al aan bij het college overleg op het Stadhuis.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-