tocht geboortezorg
Zondagavond liepen een ruime duizend deelnemers mee met de ‘Serene tocht’ voor behoud van de geboortezorg in Zoetermeer. Onder hen ook veel deelnemers uit de Zoetermeerse politiek, waaronder wethouder zorg Ingeborg ter Laak.


tocht geboortezorg3Wethouder Ter Laak: “Zoetermeer laat nu zien: het ziekenhuis is voor ons belangrijk! Een compleet ziekenhuis inclusief geboortezorg hoort gewoon bij een grote stad met 130.000 inwoners. Het is heel frustrerend voor mij en de gemeenteraad dat de gemeente hier geen stem in heeft. Een ziekenhuis is een maatschappelijke voorziening, maar er worden besluiten genomen zonder ons als gemeente.”
Met de Tocht liepen heel veel mensen mee uit bezorgdheid om het mogelijke verdwijnen van de geboortezorg. Deelnemers vertelden bijvoorbeeld dat hun kind in het Zoetermeerse ziekenhuis is geboren en dat dit veel heeft betekend voor hen. Onder de deelnemers waren ook veel aanstaande moeders en ouders met kinderwagens. De stoet werd aangevoerd door Rowan en Astleigh (bekend van het programma Married at First Sight 2022). Rowan en Astleigh overhandigden een brief met hun zorgen aan het ziekenhuis en waren blij met de grote opkomst voor de tocht.

Op 18 april zal de Raad van Bestuur van het ziekenhuis het personeel van de afdeling Verloskunde locatie Zoetermeer informeren over hun voornemen om de verpleegafdeling en Verloskamers definitief te sluiten of juist open te houden. Sinds de bekendmaking van een mogelijke sluiting van de afdeling Verloskunde, proberen diverse partijen de Raad van Bestuur ervan te overtuigen dat er levensbedreigende situaties kunnen ontstaan indien deze belangrijke maatschappelijke voorziening in de stad er niet meer is. De reeds gepubliceerde onderzoeksresultaten van de GGD en het NAZW spreken voor zich, maar men is er nog niet gerust op, dat dit ook zal leiden tot een positief besluit. De resultaten van het derde onderzoek (van het ziekenhuis zelf) zijn nog niet gepubliceerd. Deze worden eveneens de 18e april bekend gemaakt.

-advertenties-

-goede doel-