mg app promo fotoInwoners van 25 jaar en ouder die hun e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid ontvangen vanaf 8 april berichten over hun buurt. Er komt maximaal één keer per week een e-mail met informatie over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen uit de buurt.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.
Iemand die het e-mailbericht ontvangt kan deze aanpassen door in te loggen op de website van MijnOverheid. Hier kan diegene instellen hoe vaak die de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid.

Berichten over uw Buurt bestaat al enige tijd op Overheid.nl als e-mailservice. Gebruikers kunnen al zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen (bijvoorbeeld een vakantiewoning). Het verschil tussen beiden is dat de nieuwe e-mailservice uitgaat van het woonadres en inwoners zich niet eerst hoeven aan te melden.

Welkomstmail

De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail. In deze welkomstmail staat duidelijk uitgelegd wat men kan verwachten, op welke wijze de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl met meer informatie over Berichten over uw Buurt

Foto: MijnOverheid.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-