HagaZiekenhuis ZoetermeerZorgprofessionals, (aanstaande) zwangeren, en overige bezorgde inwoners kunnen zondagavond 7 april meelopen met de ‘Serene tocht’ voor het behoud van de geboortezorg in Zoetermeer. Zij hopen hiermee de Raad van Bestuur van het Haga ziekenhuis te laten zien hoe belangrijk de geboortezorg voor Zoetermeer is.

Onder aanvoering van Rowan en Astleigh (bekend van het programma Married at First Sight 2022) loopt de stoet van het Stadshart naar het Haga ziekenhuis. Astleigh van Emden-Eckhardt: “Er is eenvoudigweg geen veilig alternatief dichtbij. Niet voor ons, maar ook niet voor velen uit de regio.
Op 18 april zal de Raad van Bestuur van het ziekenhuis het personeel van de afdeling Verloskunde locatie Zoetermeer informeren over hun voornemen om de verpleegafdeling en Verloskamers definitief te sluiten of juist open te houden. Sinds de bekendmaking van een mogelijke sluiting van de afdeling Verloskunde, proberen diverse partijen de Raad van Bestuur ervan te overtuigen dat er levensbedreigende situaties kunnen ontstaan indien deze belangrijke maatschappelijke voorziening in de stad er niet meer is. De reeds gepubliceerde onderzoeksresultaten van de GGD en het NAZW spreken voor zich, maar men is er nog niet gerust op, dat dit ook zal leiden tot een positief besluit. De resultaten van het derde onderzoek (van het ziekenhuis zelf) zijn nog niet gepubliceerd. Deze worden eveneens de 18e april bekend gemaakt.

Tijd voor actie!

De organisatoren van de Serene tocht nodigt iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. De verzameltijd op zondag 7 april is om 19:30 uur, start om ongeveer 20.00 uur, op de Markt in Stadshart Zoetermeer. De tocht zal lopen via de Markt, Zuidwaarts, Oostwaarts, Denemarkenlaan, Europaweg, Marathonpad, Saloméschouw, Brechtzijde, Rondje Haga ziekenhuis (tegen klok in), Toneellaan, Brechtzijde en zelfde weg weer terug naar Markt. Tegen 20.30 uur wordt de stoet verwacht op de parkeerplaats van het ziekenhuis, wie daar wil aansluiten is ook van harte welkom.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-