ZMKHet ZMK in actie in de Amsterdamse Koningskerk

“Indrukwekkend”, dat was het heldere oordeel van de deskundige jury die het Zoetermeers Mannenkoor beoordeelde tijdens een korendag, vorige week, in Amsterdam. De mannen hadden zich er onder leiding van dirigent Steven van Wieren en Patrick Hopper op de piano, goed op voorbereid.

Het gaf de mannen van het koor veel voldoening dat de mening van de jury als volgt onder woorden werd gebracht: “Het koor maakt een overweldigende indruk, heeft een grote uitstraling en wordt muzikaal goed begeleid door pianist Patrick Hopper. Er staat en klinkt een groot mannenkoor dat geconcentreerd en betrokken musiceert. Het was een indrukwekkend optreden en over het algemeen is er sprake van een stevige ‘mannenkoorklank’”
Een speciaal compliment mocht het koor in ontvangst nemen voor het feit dat het hele optreden uit het hoofd ten gehore werd gebracht, iets waaraan niet veel koren zich durven te wagen. Maar het Zoetermeers Mannenkoor weet hoezeer dat de (klank)kwaliteit van het koor ten goede komt. De mannen, ruim 75 in aantal, genieten van het zingen en de onderlinge saamhorigheid in het koor.
Intussen is het koor alweer aan het repeteren voor optredens in de maanden mei en juni in IJsselstein en Middelburg.

-advertenties-

-goede doel-