20220603 32081Wim Blansjaar heeft in een open brief aan de gemeenteraad zijn excuus aangeboden voor uitlatingen op social media. Het gaat hierbij om een meningsverschil met de interim-directeur van museum De Voorde, Hans van de Bunte.


Wim Blansjaar herkent zich niet in de beschuldiging van bedreiging aan het adres van de interim-directeur van het museum. Blansjaar: “Bij een gesprek in februari vorig jaar zijn harde woorden gevallen, van beide kanten. Ik heb direct na het gesprek mijn excuus aangeboden en een paar dagen later met Hans een kop koffie gedronken.”
Blansjaar erkent dat hij zich heeft laten meeslepen door emoties en op social media reacties heeft geplaatst ‘die niet handig waren’. “Hiervoor heb ik mijn excuus aangeboden aan de gemeenteraad en de Raad van Toezicht van het museum. Dat was niet slim van mij, ik reageerde te snel”.

Benoeming als wethouder

Aanstaande maandag vergadert de gemeenteraad over de herbenoeming van Blansjaar als tijdelijk wethouder. Wethouder Willeke Mertens is vanwege gezondheidsproblemen teruggetreden.
De stemming van de gemeenteraad over de benoeming van Blansjaar is anoniem. Blansjaar hoopt op voldoende stemmen zodat hij kan starten met het wethouderschap. Blansjaar: “Ik doe het niet voor mezelf, maar met liefde en de beste bedoelingen voor onze prachtige stad”.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-