Architectuurwandelen met gids Stiltetuin Stadshart 2023 Zin om gezond, sportief én cultureel te doen? Ga mee een architectuurwandeling maken. Op donderdag 7 maart van 9.30 tot 12.00 uur kunt u kennismaken met het Rondje Gezond Driemanspolder. Het wordt een rustige wandeling, de totale lengte van de wandeling is ca 3 km.

Het startpunt is aan de Boerhavelaan 33, Club Entree, OV: RR-halte Driemanspolder. Wandelend met een architectuurbril op verken je deze ‘beweeg’ route. Gids Simone Langeveld zal op diverse plekken van de route vertellen over Zoetermeer en haar bijzondere verhaal als groeikern en de ontwikkeling tot oudste nieuwe stad van Nederland. Onderweg kom je langs indrukwekkende hoogbouw, onverwachte fraai parkgebied en worden getransformeerde gebouwen ontdekt. Dit alles in het verhaal van de nieuwe stad met als basis het tweelingdorp Zoetermeer-Zegwaart.

Bij de maquette EntreeDe modernistische open stedenbouw in deze wijk komt aan de orde, net als de architectuurstroming het structuralisme. De gids zal ook ruimte geven aan de verhalen van de deelnemers.

Meedoen aan de gegidste architectuurwandeling Rondje Gezond Driemanspolder is gratis. Na de wandeling bezoek je Club Entree, hier staan een aantal maquettes: de grote stadsmaquette, die wordt hersteld tot het jaar 2000 door de Schatbewakers én de maquette van het geplande stadsdeel Entree. Na afloop van de wandeling ontvang je een routeboekje, hierin vind je meer wandeltips langs interessante architectuur in New Town Zoetermeer.

Rondje Gezond Driemanspolder en Meerzicht vanuit EntreeMeld je aan via de website van www.ArchitectuurPuntZoetermeer.nl  en wandel mee. Zoetermeer is een unieke groeikern en zelfs één van de oudste New Towns van Nederland. Het is een nieuwe stad met een eeuwenoude kern: de Dorpsstraat. Rondom dat oude én het nieuwe centrum (het hoog gelegen Stadshart) ontvouwen zich als de kroonbladen van een bloem de wijken Dorp, Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen en Oosterheem. Een nieuw stadsdeel is nog volop in ontwikkeling: Entree.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-