Samenwerking Hof van Seghwaert en Cjoe fotoDe Hof van Seghwaert en welzijnsorganisatie Fonteynenburg zijn een nieuwe samenwerking gestart. De perenboomgaard is al een fijne ontmoetingsplek voor de buurt. Door de samenwerking met Fonteynenburg wordt het nu ook een plek voor participatieprojecten waar iedereen aan mee kan doen.

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard in Seghwaert. Bewoners hebben het initiatief genomen om deze perenboomgaard te behouden als cultureel erfgoed en om te vormen naar een sociaal groen trefpunt in de wijk. Fonteynenburg begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid naar herstel door samen met hen te bouwen aan eigen netwerk en een zo zelfstandig mogelijk wonen, werken en leven. Een belangrijk deel van het werk van Fontynenburg gebeurt in de CJOE participatiecentra, waar de deelnemers meedoen aan activiteiten.

Door de samenwerking van De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan de twee organisaties zo voor groei van het Groene Hart van Seghwaert.

Vanaf 22 februari biedt CJOE regelmatig nieuwe leuke activiteiten aan in de boomgaard. Activiteiten voor alle leeftijden die voor iedereen toegankelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld een schrijfcafé, fotografieworkshops, samen koken, creatieve workshops en een speurtocht. Ook komen er cursussen gericht op communicatie en herstel.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-