BAMDe verduurzaming van 45 eengezinswoningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer kan bijna beginnen. In opdracht van woningcorporatie De Goede Woning voert BAM Wonen de verduurzaming uit. De overeenkomst is tijdens een feestelijke bijeenkomst getekend. 

Energiezuinige woningen

De bewoners van de 45 woningen hebben massaal ingestemd met het plan voor het energiezuinig maken van hun woning (ruim 98%). De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting kan de verduurzaming van de eerste woningen eind maart beginnen. Niet alleen worden de daken, gevels en vloeren van de woningen goed geïsoleerd, ook komen er nieuwe draairamen in de gevel, krijgen de woningen een nieuwe voor- en achterdeur, HR++ glas, een nieuwe meterkast en betere mechanische ventilatie. De energiezuinige woningen worden in juni opgeleverd.

Door de verduurzaming verbetert het energielabel van de woningen aan de 4EBD3F48 6684 4EE9 9A22 6F0E4B45E66CRembrandtstraat, Van Ostadestraat, Karel Doormanlaan en Tollenstraat van gemiddeld label D naar label A en A+. De betere isolatie en ventilatie betekent voor de bewoners een comfortabele woning en een veel lager gasverbruik. De gasreductie bedraagt circa 42.500 m3 gas per jaar en de CO2-uitstoot daalt met zo’n 140.000 kilogram per jaar.

Opruimdag voor bewoners

Voorafgaand aan de werkzaamheden organiseren De Goede Woning en BAM Wonen een opruimdag in de Schilders-Dichtersbuurt. Medewerkers van de woningcorporatie en van de bouwer helpen bewoners die dag bij het opruimen van overtollige huisraad. Zo ontstaat meer ruimte in huis of in de tuin. Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/schildersdichtersbuurt

Foto: Wout van der Waal, commercieel directeur Zuidwest van BAM Wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning tekenen de overeenkomst voor de verduurzaming van 45 woningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-