OosterfaantjeStichting Oosterfaantje is aan het begin van het jaar verhuisd naar een nieuw, vooral veel groter pand. Na weken van verbouwen en opknappen is het pand aan de Wattstraat inmiddels in gebruik genomen. Naast het uitdelen van voedselpakketten organiseert de stichting nu ook verschillende activiteiten.

De stichting bevond zich voorheen op nummer 26 in dezelfde straat, maar groeide daar uit haar jasje. Het opbrengen van de huur werd een steeds grotere opgave. Met hulp van stichting 1818 werd het mogelijk om een nieuw pand te vinden waar de stichting nog volop groeimogelijkheden heeft. Het nieuwe pand is gevestigd aan de Wattstraat op nummer 28a. Trijntje Truus van stichting Oosterfaantje zegt: "Wij zijn erg blij met de steun van Fonds 1818, waardoor we buiten een groter pand vooral ook rust hebben gekregen." Het opknappen van het pand werd uitgevoerd door het gezin van Trijntje, en het was een flinke klus. Naast de steun van Fonds 1818 werd de stichting de afgelopen jaren onder andere ondersteund door de Geuzenloop en verschillende donaties.

De grote wens om activiteiten te organiseren als stichting is nu ook eindelijk A93255C4 06E8 4263 B818 C60BD62051BBmogelijk. Het nieuwe pand heeft 2 verdiepingen, waarvan de begane grond het uitdeelpunt is geworden voor de voedselpakketten. Op de bovenste etage is een grote ruimte waar de stichting nu bingo met lunch organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. En er zijn koffieochtenden waar mensen met elkaar in contact kunnen komen. "We zijn druk bezig om ons activiteitenprogramma te vergroten, er lopen momenteel gesprekken voor bijvoorbeeld een sportactiviteit," vertelt Trijntje.

Stichting Oosterfaantje voorziet al jaren honderden mensen die financieel in zwaar weer zitten van voedselpakketten. Door de stijgende kosten voor levensonderhoud groeit het aantal gezinnen dat de stichting ondersteunt nog steeds.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-