KnotwilgenZondag 25 februari bent u weer van harte welkom om samen met een gids om 14.00 uur de Natuur- en Landschappentuin in te gaan. U loopt dan door de verschillende landschappen die 45 jaar geleden in de Natuurtuin werden gecreëerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Zoetermeer was destijds begonnen aan de groeispurt die het kleine dorp van weleer zou maken tot de grote plaats die het nu is. De Natuurtuin geeft een indruk van de landschappen die in en om Zoetermeer te vinden waren. En van de flora en fauna die er ook nu nog volop aangetroffen wordt. Zoals een recent onderzoek liet zien is de verscheidenheid aan kleine beestjes – zoals insecten en spinnen – namelijk groot, met zelfs voor Nederland unieke soorten.

De gids vertelt u het nodige over wat u aantreft tijdens de wandeling. De rondleiding duurt ongeveer een uur en deelname is gratis. De wandeling begint om 14.00 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond (ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).
De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Op 16 maart is de jaarlijkse vrijwilligersdag van het Oranje Fonds en ook in de Natuurtuin is men blij met uw deelname. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en broodjes en zij maken er graag samen met u een mooie en gezellige dag van. Meldt u zich s.v.p. aan via https://www.nldoet.nl/.

Wilt u meer over de Natuurtuin weten, kijk dan eens op de website www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-