20200831 20230Basisschool De Vijf Pilaren in Buytenwegh is hard toe aan meer ruimte. De islamitische basisschool startte in augustus 2020 klein, met 3 groepen en ongeveer 45 leerlingen. Inmiddels is de school uitgegroeid tot 215 leerlingen in december 2023.

Het huidige gebouw van De Vijf Pilaren is het schoolgebouw Carry van Bruggenhove 2 en is een gebouw van 1.321 m² bruto vloeroppervlak (bvo) met 10 lokalen en 1 speellokaal. De school wil starten met een extra kleuterklas en heeft daarvoor een extra lokaal nodig. Het speellokaal is op dit moment in gebruik als docentenkamer, de school wil deze ruimte niet opgeven. Ook het overnemen van een lokaal dat nu in gebruik is door Junis als speeltaalhuis werd afgewezen door de school, omdat zij graag een IKC willen blijven.
In overleg met de gemeente kan De Vijf Pilaren na de voorjaarsvakantie een lokaal betrekken aan de tegenoverliggende school aan de Carry van Bruggenhove 23. na de zomervakantie 2024 is de bedoeling dat De Vijf Pilaren de beschikking krijgt over nog 4 lokalen en daarmee totaal 13 leslokalen en een speellokaal tot zijn beschikking heeft.
Een definitieve huisvesting, eventueel in een andere wijk, komt als de school de stichtingsnorm van 318 leerlingen (waarbij 14 leslokalen horen) gehaald heeft.

Foto: opening van De Vijf Pilaren in 2020

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-