cheque4De bouw van 50 woningen in Meerzicht is een stap dichterbij gekomen. De Provincie Zuid-Holland draagt bijna 150.000 euro bij om het project mogelijk te maken. Gedeputeerde Wonen Anne Koning kwam dinsdag speciaal langs om de cheque uit te reiken aan wethouders Weerwag en Ter Laak.

Zoetermeer krijgt de bijna 150-duizend euro om sneller aan de slag te kunnen met de bouw. Met het geld heeft de gemeente meer mogelijkheden om het project tot een succes te maken. “Deze subsidie is goed nieuws voor woningzoekenden en voor alle bewoners van Meerzicht.” legt wethouder Wonen Ronald Weerwag uit. “Woningbouw is meer dan stenen stapelen. Het project draagt bij aan onze gezamenlijke doelstelling om sociaal-krachtige en leefbare wijken te realiseren.”

“We willen betaalbare woningen voor onze inwoners te bouwen,” legt Anne Koning uit. “Daarom ben ik heel blij dat de Provincie kan helpen om goede plannen mogelijk te maken.” De 50 woningen in Meerzicht worden naast betaalbaar ook toekomstbestendig. Op dit moment wordt al veel gedaan in Zoetermeer. Ieder jaar worden nu al 700 nieuwe woningen gebouwd. De woningen in Meerzicht zijn daar deel van.


Hart van Meerzicht

De wijk Meerzicht kan een kwaliteitsimpuls goed gebruiken, licht wijkwethouder Meerzicht Ingeborg Ter Laak toe. “Deze subsidie zorgt ervoor dat we aan de slag kunnen met betaalbaar wonen op een prachtige plek, namelijk midden in het hart van Meerzicht.”
Niet voor niets werkt de gemeente Zoetermeer hard om de wijk vooruit te helpen. Hart voor Meerzicht is een goed voorbeeld van hoe door slimme plannen niet alleen de nieuwbouw mooier wordt, maar ook de rest van de wijk beter wordt gemaakt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-