IMG 20231207 WA0003MeerBomenNu gaat woensdag 14 februari weer op pad om boompjes te redden in het Binnenpark in De Leyens. De boompjes zijn zaailingen van bestaande bomen, die geen kans hebben om uit te groeien omdat ze bijvoorbeeld op een verkeerde plek staan.


In de ochtend graven vrijwilligers de jonge zaailingen uit en brengen deze na de lunch naar de bomenhub aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De boompjes hebben op de plek waar ze staan geen kans omdat ze dicht op elkaar staan, of omdat er onderhoud gepleegd gaat worden en ze door de bosmaaier gekort worden. Zondag 3 maart worden honderden boompjes gratis weggegeven aan mensen die hier nog een plekje voor hebben in hun tuin. De boompjes gaan ook naar boeren en voedselbossen die nog een plekje hebben voor een boom. Sinds 2020 zijn zo al meer dan een miljoen bomen en struiken verplant.

IMG 20231207 WA0010Vrijwilligers welkom om mee te helpen

Vrijwilligers zijn welkom om mee te helpen met het oogsten van de boompjes. Meld je vooraf aan via: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1955 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De groep verzamelt woensdag 14 februari om 09:30 uur bij Elia Kazanstrook 39 in Zoetermeer. Daar is ook plek om de auto te parkeren.
In de ochtend worden de boompjes geoogst, tot ca. 12:30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Om 12 uur worden de boompjes gebundeld en op de aanhanger geladen. Na de lunch (zelf meenemen) gaan de geoogste boompjes naar de bomenhub aan de Edisonstraat in Zoetermeer waar ze worden ingekuild. Wie mee wil helpen inkuilen is van harte welkom, maar alleen meehelpen met het oogsten mag ook.
Wie een eigen spade of kruiwagen wordt gevraagd deze mee te nemen.

Gratis boompjes af te halen

Zondag 3 maart van 13 - 16 uur geeft MeerBomenNu hub GeuzeGroen honderden bomen gratis weg. Wie een mooi plekje in de tuin heeft voor een boom mag langs komen en een boom of struik uitzoeken. Het gaat grotendeels om inheemse bomen en struiken tussen de 40-200 cm hoog.
Meld je vooraf even aan via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2125 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edisonstraat t.o. nummer 200, 2722 PW Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-