adoptiegroen_NieuwewaterWoningeigenaren aan het Nieuwewater in Meerzicht willen het adoptiegroen, dat grenst aan hun tuinen, graag behouden. Na 20 jaar wil de gemeente het adoptiegroen weer in eigen beheer nemen, na een conflict met de bewoners.


Bewoner Heijink: “Ik heb er slecht van geslapen. Als het groen weg is, hebben we geen schaduw meer in de tuin en veel meer wind. Nu horen we elke ochtend de vogeltjes die in de bomen zitten.” Het stuk grond is al 20 jaar in beheer bij de bewoners als adoptiegroen en oogt wat rommelig. “Het is mooi dicht begroeid, met veel diversiteit aan planten en bomen. Een aantal planten horen hier niet van nature thuis, maar groeien en bloeien al 20 jaar hier. Het is zeker geen saai stukje groen, er bloeit veel en je kunt er vele vogels en andere dieren vinden.”

Onenigheid met gemeente

adoptiegroen Nieuwewater afbakening.JPGEen van de buurtgenoten heeft gemeld het adoptiegroen niet langer te kunnen onderhouden. De gemeente besloot daarop om het adoptiegroen weer zelf in beheer te nemen. Een groepje buurtbewoners heeft echter aangegeven het adoptiegroen graag zelf te willen onderhouden.
In de loop der jaren is de grens tussen het adoptiegroen en de tuinen van de bewoners vervaagd. Volgens de gemeente hebben enkele bewoners het adoptiegroen bij de tuin getrokken en moeten zij dit weer teruggeven. De bewoners stellen dat zij niet wisten waar de erfgrens precies lag, velen zijn pas later in de woning komen wonen.
In een brief kondigde de gemeente aan dat per 1 februari de groenstrook gerooid zou worden en daarna opnieuw beplant door een aannemer van de gemeente. Vlak voor deze datum kregen de bewoners echter een nieuwe brief waarin staat dat het plan wordt uitgesteld totdat de klachtenprocedure is afgehandeld. Heijink: “Ik ben erg blij met dit laatste bericht, de strook wordt voorlopig niet gerooid en wij kunnen nu onze plannen voor de groenstrook aan de gemeente voorleggen.”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-