ONC sponsoractieLeerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben ruim €13.000 opgehaald voor het goede doel tijdens de jaarlijkse ONC Parkdreef sponsorloop. Leerlingen konden ervoor kiezen om 40 minuten lang zoveel mogelijk rondes van 150 meter te schaatsen of rondes om het SilverDome heen te rennen.

ONC sponsoractie2 copyDe leerlingen hebben zich vol overgave ingezet voor twee goede doelen: de Voedselbank Zoetermeer en zusterschool Petals Academy in Kenia. Sommigen hebben meerdere sponsorkaarten vol geschaatst en één leerling uit vwo 2 heeft zelfs meer dan 11 km hardgelopen voor het goede doel.

Uiteindelijk is er maar liefst €13.323,46 bij elkaar gerend en geschaatst. De Voedselbank Zoetermeer en Petals Academy hebben deze week ieder €6.661,73 ontvangen uit handen van Koen Weening, docent geschiedenis en mede-organisator van deze sponsorloop.

Weening: “Wij organiseren bij ONC Parkdreef al jaren een sponsorloop. Zo’n evenement brengt mensen samen en stimuleert betrokkenheid, gemeenschapsgevoel en solidariteit. We vinden het ook belangrijk dat we bij leerlingen bewustzijn creëren over kwesties die in de wereld spelen en moedigen hen aan om na te denken over bepaalde maatschappelijke vraagstukken. Ze leren op deze manier dat iedereen een positieve impact kan maken op zijn omgeving en de wereld. Je inzetten voor het welzijn van anderen geeft een gevoel van voldoening en zingeving. We zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen en het geweldige bedrag dat zij hebben ingezameld!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-