Soapbox Challenge AlfrinkDe sectie Engels op het Alfrink College organiseerde de jaarlijkse spreekwedstrijd ‘The Soapbox Challenge' voor alle 2e en 3e jaars tweetalig vwo-leerlingen. De leerlingen moesten allemaal een overtuigende speech van drie minuten lang voorbereiden en in het Engels presenteren.

De onderwerpen waren allemaal erg verschillend. Uiteindelijk heeft de 13-jarige Leonie Fluitman (links op de foto) de wedstrijd gewonnen van alle tweedejaars tto-leerlingen met een wetenswaardige speech over het belang van leren omgaan met geld. Even interessant was de speech van de winnaar van de derdejaars competitie, de 15-jarige Isa Klein Ikkink (rechts op de foto), die het publiek heeft weten te overtuigen van waarom we van de geschiedenis moeten leren.

De competitie is georganiseerd door NUFFIC, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, en de winnaars van deze schoolcompetitie zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale ronde in Amersfoort in april.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-