Foto EPAS AlfrinkDe 5vwo leerlingen van het Alfrink College gaan zich verdiepen in het Europees Parlement in het kader van hun ontwikkeling als Europeaan. Het Alfrink College wil met het European Parliament Ambassador School programma leerlingen bewust maken van hun rol als burger binnen de Europese Unie.

‘De kiesmannen’ zullen op 31 januari de aftrap doen voor deze driedaagse. Door middel van workshops wordt er extra kennis verkregen over de rechtstaat en over de manier van werken binnen een Europees Parlement. Thijs Reuten, lid van het Europees Parlement namens de PvdA, zal de leerlingen meenemen in de rol van Europa voor Nederland. Verder zullen de leerlingen onderzoek doen naar standpunten vanuit het perspectief van een Europees land. De fractie zal onderzoek doen naar standpunten over thema’s als klimaat, inperking en veiligheid van Artificial Intelligence en migratie. De debatvaardigheden, die in het vierde leerjaar aangeleerd, zijn krijgen een vervolg in het indienen of verwerpen van een motie in een debat.
Op deze manier zorgt het Alfrink dat de leerlingen inzicht krijgen in de rol van het Europese parlement.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-