Shaorook AlnoamanyIn de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi, aan de Brechtzijdde 45 te Zoetermeer, is tot 1 mei aanstaande mozaïek van Shaorook Alnoamany te bewonderen. Ze heeft een passie voor mozaïeken en wil aan iedereen laten zien wat je met mozaïek kan maken, van theedozen tot grote objecten.

Volgens haar is mozaïek kunst die je overal om je heen ziet, niet altijd met gekleurde tegels of steentjes, maar met veel andere verschillende materialen.

Het maken van een mozaïek behoort tot de oudste kunstvormen ter wereld. In Mesopotamië (het huidige Irak) zijn mozaïeken gevonden van ruim 3000 jaar voor Christus. Het ging om vondsten zoals vazen, kruiken en kannen. Ook zijn er enkele mozaïeken gevonden op muren van tempels en in graftomben. Alexander de Grote heeft deze kunstvorm tijdens zijn veroveringstochten ongeveer 350 jaar v.Chr. naar Europa gebracht. Omdat mozaïeken samengesteld werden uit duurzame materialen als steen, glas en marmer, bleven oude mozaïeken behouden zonder iets van hun betovering te verliezen.

Shaorook  werkt voor zichzelf, maar ook voor de stichting  ParticipARTe in Zoetermer.  Zij geeft ook cursussen en in opdracht zijn enkele Zoetermeerse flatingangen met haar mozaïeken opgefleurd. Zij maakt grote en kleine objecten. Een aantal van haar kleine werken zijn in de vitrine tentoongesteld. Voor nadere informatie kunt u terecht op haar website royaalmozaiek.nl.

De verschillende objecten zijn tegen aantrekkelijke prijzen te koop. Informatie is in de vitrine voorhanden.

Voor geïnteresseerde bezoekers is de expositie dagelijks van 10 tot 16 uur vrij toegankelijk.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-