Wethouder Mertens opent officieel de nieuwe Bibliotheek op School


Op het Oranje Nassau College Parkdreef in Seghwaert is donderdagochtend 18 januari een Bibliotheek op School geopend. Het ONC Parkdreef is hiermee de eerste middelbare school met het concept Bibliotheek op School voor alle eerste, tweede en derde klassen op mavo-, havo- en vwo-niveau.

Bibliotheek op School is al veel langer een begrip op de basisscholen, bijna iedere basisschool in Zoetermeer heeft al zo’n eigen bibliotheek. De Bibliotheek op School werd onder veel belangstelling geopend door wethouder Mertens. Willeke Mertens vertelde als kind al mee te gaan naar de bibliotheek met haar vader. “Dat was toen een plek waar je vooral heel stil moest zijn. Mijn lievelingsboek was Pinkeltje, ik hield van lezen maar er was toen nog niet zoveel keus in boeken als nu!”

 20240118 43599  20240118 43615

Leesplezier

De Bibliotheek op School op ONC Parkdreef is er vooral om kinderen weer te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. “Lekker wegdromen bij een boek, even niet bereikbaar en helemaal in je eigen wereld, dát is wat we de leerlingen graag willen meegeven”, aldus Marloes Middendorp, directeur Bibliotheek Zoetermeer. Leerlingen geven zelf aan liever te gamen of een serie te kijken, omdat dat makkelijker is én omdat ze het lastig vinden om een leuk boek uit te zoeken. De leesconsulent op het ONC gaat de leerlingen daarbij helpen.
De collectie van het ONC Parkdreef bestaat uit maar liefst 1500 boeken, dit aantal wordt volgend jaar uitgebreid als ook leerlingen van hogere jaren van de bibliotheek gebruik mogen maken.
De Bibliotheek op School heeft al meteen effect op de lessen op het ONC, er worden workshops verhalen schrijven gegeven en de eerste groep leerlingen mocht gelijk na de opening meedoen aan een workshop ‘Lees sushi’. Hierbij maken de leerlingen in korte tijd kennis met veel verschillende boeken.

20240118 43610Richard van Bochoveplein

Richard van Bochove, plaatsvervangend directeur, nam in december 2023 afscheid van de school om met pensioen te gaan. Bij de opening van de Bibliotheek op School was hij echter wel aanwezig, in de voorbereiding hierop heeft hij veel werk verzet om de bibliotheek mogelijk te  maken. Als verrassing is de Bibliotheek op School nu gevestigd op het Richard van Bochoveplein. Richard onthulde zelf het naambord van de bibliotheek. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-