Foto persbericht Caroline de Winter
Op zondag 3 september 2023 sloot het Nationaal Videogame Museum haar deuren in de passage in het Stadshart van Zoetermeer. Het team heeft maanden hard gewerkt om het oude ABN-AMRO pand aan de Luxemburglaan klaar te stomen voor de opening van deze nieuwe locatie op zaterdag 3 februari 2024.

Het museum werd gemist en het museum heeft haar bezoekers gemist. Voor vele Zoetermeerders staat het nieuwe pand van het Nationaal Videogame Museum bekend als het oude ABN-gebouw. Maar vanaf 3 februari wordt het omgedoopt tot dé plek waar je moet zijn als je meer wilt weten (én beleven) over de geschiedenis, de maatschappelijke en culturele kant van videogames.
Bezoekers kunnen straks op vier verdiepingen de vele verschillende kanten van gamen gaan ontdekken. Zo zijn er veel tijdkamers vol interessante arcadekasten van vroeger, is er een geheel nieuw educatieplein, staat de grootste collectie Japanse rhythm games van Europa in de kluis van de bank en is er een mooie horecaverdieping. Ook de populaire klassiekers zijn meeverhuisd. Zo hebben de 80’s arcadehal en de Pacman tentoonstelling hun plek gevonden. Nieuw zijn ook de openingstijden. Op deze nieuwe locatie is het museum op vrijdag- en zaterdagavond langer geopend, namelijk tot 22:00 uur.

 20240103 43367  20240103 43363
 Ritmespellen in de voormalige bankkluis  De nieuwe Mario Stijlkamer


Vanaf 3 februari 2024 gaan de deuren van het museum open. Wil je ook het Videogame Museum bezoeken? Koop je tickets via www.nationaalvideogamemuseum.nl  en kom langs in het nieuwe Videogame Museum.

Foto: Caroline de Winter

Lees ook onze Sneak preview over het Video Game museum: Sneak preview Videogame Museum

-advertenties-

-goede doel-