20240103 43375Het Nationaal Videogame Museum is op dit moment nog druk bezig aan de verbouwing van hun nieuwe onderkomen aan de Luxemburglaan. Het oude pand van de ABN-Amro bank wordt klaargemaakt om zo snel mogelijk weer game-bezoekers te ontvangen.

Caroline de Winter, Marketing & Communicatie van het Nationaal Videogame Museum, deed speciaal voor Zoetermeer Actief de deuren open om een inkijkje te geven in de nieuwe inrichting van het museum. Caroline: “Het wordt echt heel gaaf! We hebben veel nieuwe ideeën gerealiseerd en bijvoorbeeld ook het educatief element uitgebreid. Maar er is ook meer ruimte gekomen voor samen gamen!”
Een openingsdatum kan het Videogame Museum nog niet geven, de wens is zo snel mogelijk. Caroline: “De vergunning is nu echt in de afrondende fase. We hebben van de brandweer nog wat laatste punten gekregen die opgelost moeten worden om het pand veilig te kunnen gebruiken als museum. Als dat erdoor is kunnen we open!”

 20240103 43361  20240103 43363

Stijlkamers

De stijlkamers die ook al in het pand aan de passage aanwezig waren, zijn nu uitgebreid. In de bank waren verschillende spreekkamers aanwezig, die werden gebruikt om klanten te ontvangen en nu omgetoverd zijn tot huiskamer uit bijvoorbeeld de jaren ‘80. “De stijlkamers laten naast de games uit die tijd ook veel meer de tijdsgeest van de jaren ‘80 zien. Mensen zullen heel veel herkennen uit die tijd, kleine dingen zoals het behang of een poster.” Door het hele museum loopt een tijdlijn met leuke weetjes over games en de geschiedenis hiervan.
Naast stijlkamers per periode zijn er ook een aantal kamers die ingericht zijn op één bepaalde game of console, zoals de X-Box, Nintendo, Sega of Playstation. Een aantal gameconsoles staan in een vitrine omdat ze te kwetsbaar zijn om op te spelen, maar voor de rest geldt dat elke game speelbaar is.

Drummen in de kluis

In de kelder van het voormalig bankgebouw bevinden zich de kluizen van de bank, met deuren van wel een halve meter. “Die deuren blijven natuurlijk altijd open staan!”, verzekert Caroline, “maar hoe gaaf is het om in een voormalige kluis te gamen?”
In de kluizen staan de ritmespellen, naast een mooie ruimte is de kluis ook behoorlijk goed geïsoleerd waardoor het geproduceerde geluid de andere bezoekers niet stoort.

 20240103 43367  20240103 43373

Gouden team

Caroline: “We hebben echt een Gouden Team, dat zich nu samen inzet om het nieuwe pand heel erg mooi te maken! Iedereen werkt super hard om alle creatieve ideeën waar te maken. Naast het vaste team is er ook een grote vrijwilligersgroep die heel erg betrokken is en heel mooie dingen voor elkaar krijgt.”
Een speciale plek wordt het horeca-gedeelte, versierd met schilderingen en voorzien van een terras. Hier is ook ruimte om activiteiten en exposities te houden. Op de tweede verdieping komt nog het Educatieplein waar hele klassen van een school terechtkunnen en lezingen worden gegeven.
De echte fans van het Nationaal Videogame Museum moeten nog even geduld hebben voor ze het nieuwe pand zelf kunnen bewonderen en weer een hele dag los kunnen op hun favoriete games. Caroline: “Wij missen onze trouwe bezoekers en zij missen ons! Naast gamen is het voor veel mensen ook een sociaal uitje om hiernaar toe te gaan.”
Voor bezoekers die niet meer kunnen wachten is het Game Nest in de passage weer geopend. Hier kun je voor €5,- per dag gamen op spelconsoles of computer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-