20231212 42929Rond de Dobbe verzamelden zich rond 18 uur, dinsdag 12 december, al veel mensen met lichtjes, kerstmutsen met lampjes en versierde fietsen. Burgemeester Bezuijen ontstak na een gezamenlijk luidkeels aftellen de verlichting van de Stadskerstboom, drijvend in de Dobbe.

De Stadskerstboom bestaat uit meerdere kleinere kerstbomen, die op een frame gemonteerd worden. Het lijkt zo net op één gigantische kerstboom van wel 16 meter hoog, met maar liefst 60.000 ledlampjes. Met de verlichte kerstboom op de achtergrond begon de parade met burgemeester en Kerstman voorop, gevolgd door tientallen kinderen met mooi versierde steps en fietsjes. De kinderen konden meedoen aan een wedstrijd voor het mooist versierde voertuig.

 20231212 42960  20231212 42980



In de Dorpsstraat was het een drukte van belang, met koren, orkesten, veel Dickens figuren en heel veel bezoekers.
In beide kerken in de straat, de Nicolaaskerk en de Oude Kerk, waren optredens en ook op straat waren kerstliedjes in alle soorten en maten te horen. De bezoekers aan Kaarsjesavond in de Dorpsstraat genoten dan ook volop. “Heerlijk, wat een geweldige sfeer! Jammer dat het steeds regent, maar verder helemaal top!”

Foto's: Rita Soutendijk, Leon Koppenol, Rianne Veeninga, Ernst van Erkelens, meer foto's op: https://ernstvanerkelens.smugmug.com/Kaarsjesavond-Zoetermeer-2023/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-