spellen ontwerpenDe eerstejaarsleerlingen van de afdelingen mavo, havo en vwo van het ONC Parkdreef hebben maandag 27 november hun eerste Bèta Challenge en Technasium project afgerond. Zij presenteerden die dag hun zelfbedachte spellen aan alle aanwezigen, die de spellen uiteraard volop konden uittesten.

De opdrachtgever van dit project en tevens de eigenaar van de Zoetermeerse spellenwinkel Spel en Meer, Edwin Niemans, heeft de spellen beoordeeld. In het begin van het schooljaar zijn alle leerlingen naar Spel en Meer geweest. Hier hebben zij kennis gemaakt met verschillende spellen en konden ze informatie ophalen. Vervolgens hebben ze van de eigenaar van de winkel de opdracht gekregen zelf een spel te ontwikkelen.

De afgelopen 10 weken zijn de leerlingen ontzettend druk geweest met het bedenken, ontwerpen, uittekenen en maken van hun spel. Hierbij konden ze gebruikmaken van de modernste apparatuur, zoals laserprinters en 3D-printers.

Uiteindelijk werd er uit alle spellen een shortlist samengesteld en heeft Edwin een winnaar gekozen. Na enkele eervolle vermeldingen voor een paar innovatieve spellen werd het team dat het spel ‘Appeldief’ ontwikkelde tot winnaar gekozen. Met een paar aanpassingen zou het spel zelfs geschikt kunnen zijn om uit te brengen, gaf Edwin aan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-