Onderwijs Wijzer staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De jeugdhulpaanbieder biedt hulp aan jongeren van vier tot achttien jaar die zijn vastgelopen in het onderwijs. Tijdens een inspectiebezoek in september 2023 bleek de organisatie en kwaliteit van jeugdhulp onvoldoende.

lesgevenOnderwijs Wijzer werkt vanuit een pand in Rokkeveen en zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Al in februari 2022 gaf de inspectie verbeterpunten mee, maar bij het bezoek aan de jeugdhulpaanbieder in september 2023 bleek de geboden hulp nog onvoldoende te zijn. De jeugdhulpaanbieder wordt voor de duur van zeven maanden onder verscherpt toezicht geplaatst. Er worden geen nieuwe cliƫnten bij Onderwijs Wijzer aangemeld zolang het onderzoek naar deze jeugdhulpaanbieder loopt. Daarnaast wordt er intensief gekeken naar mogelijke alternatieven voor de kinderen die momenteel in zorg zijn bij Onderwijs Wijzer.
Wethouder Van der Meer laat de gemeenteraad weten dat er op dit moment zestien Zoetermeerse cliƫnten hulp krijgen bij Onderwijs Wijzer. Onderwijs Wijzer moe een verbeterplan aanleveren. De Inspectie verwacht dat door middel van het verscherpte toezicht de jeugdhulp in de komende zeven maanden verder op orde gebracht zal worden en volgt dit proces zorgvuldig.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-