Sint wil taart poster‘Sint wil taart’ is een gefilmde Zoetermeerse mini serie van drie afleveringen die door Zoetermeer Actief is gemaakt, met subsidie van de gemeente Zoetermeer. Deze serie is speciaal gemaakt voor kinderen op het basisonderwijs en gratis te zien voor iedereen.

De serie is ook dit jaar weer tot stand gekomen door een samenwerking met verschillende lokale partijen, zoals All-in One kinderfeestjes, De Dorpsstraat, Sweetlake Events, Molen de Hoop en museumbakkerij Pieterse.

“Een hele grote taart voor alle kinderen”
De mini serie werkt toe naar de grote Sinterklaas intocht van 18 november die gaat van het Stadshart naar de Dorpsstraat. De publicatiedata van de video’s zijn:
13, 15 en 17 november


De video’s zijn te bekijken vanaf de website van Zoetermeer Actief, elke aflevering krijgt een aparte pagina, of kijk hieronder alle afleveringen!

Alvast nieuwsgierig? De videoserie van vorig jaar, De Chocoladeletter voor de Burgemeester is hier te bekijken: Chocoladeletter-voor-de-burgemeester-serie

Aflevering 1

(publicatie 13 november)

 

Aflevering 2

(publicatie 15 november)

 

Aflevering 3

(publicatie 17 november)

Intocht

(publicatie woensdag 22 november)

 

De Amigo's

Sinterklaas neemt ook dit jaar weer de Amigo’s mee uit Spanje. Deze goedgemutste helpers van de Sint komen al enkele jaren mee naar Zoetermeer en zijn een grote steun voor de Goedheiligman. Maar wie zijn deze Amigo’s nu eigenlijk?

 

 20211104 27510Amigo Don is ‘de man van de sleutels’ zoals hij het zelf omschrijft. Hij heeft alle sleutels van het kasteel van Sinterklaas in Spanje, maar ook in Nederland zorgt hij ervoor dat alle deuren opengaan voor de Sint. Amigo Don: “Het is soms even zoeken naar de juiste sleutel, maar ik krijg alles open!”

Amigo Juan is een druk baasje, dat moet ook wel want hij is de bewaker van de tijd. Hij zorgt ervoor dat Sinterklaas (bijna) altijd op tijd komt op zijn afspraken, wat niet meevalt want zijn maatje Amigo Don wil nog wel eens de tijd vergeten en in slaap vallen…

Sinterklaas is maar wat blij dat zijn twee trouwe helpers dit jaar niet in het kasteel zijn achtergebleven, maar hem weer komen helpen in Zoetermeer. De goede Sint wordt een dagje ouder en dan is wat extra hulp altijd welkom!

Foto's: Erwin Konijnenburg

 

-advertenties-

-goede doel-