De mantelzorgwaardering aanvragen voor 2023 kan nog tot en met 10 november dit jaar. Ben je mantelzorger voor iemand in Zoetermeer? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de waardering van de gemeente Zoetermeer. Ook jonge mantelzorgers kunnen een waardering aanvragen.

MantelzorgJe bent mantelzorger wanneer je langdurig, intensief en onbetaald voor iemand zorgt. Dat kan een familielid, een vriend, een buurvrouw of iemand anders zijn waar je mee omgaat en een persoonlijke band mee hebt.

Dit jaar bestaat de mantelzorgwaardering van de gemeente Zoetermeer opnieuw uit een éénmalige financiële waardering van € 200,- voor mantelzorgers vanaf 18 jaar. De gemeente Zoetermeer laat hiermee haar waardering blijken voor de inzet van haar mantelzorgers. Registreer je als mantelzorger op de website van Mantelzorgcentraal via zoetermeer.mantelzorgcentraal.nl/aanmeldformulier en geef aan dat je de waardering wilt ontvangen. De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering is tot en met 10 november dit jaar.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je onbetaald intensieve zorg verleent (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden aaneengesloten) voor een dierbare en zelf 18 jaar of ouder bent. Per mantelzorger wordt er maximaal 1 waardering verstrekt.

Zodra de aanvraag verstuurd is, ontvang je een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Niet gezien of ontvangen? De bevestiging kan in je ongewenste e-mail terecht komen. Na registratie ontvang je drie keer per jaar het nieuwsblad voor mantelzorgers met actuele landelijke en gemeentelijke informatie over mantelzorg.

 

Kinderen en jongeren kunnen ook mantelzorger zijn

Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met extra zorg kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen via de website zoetermeer.mantelzorgcentraal.nl/aanmelden-jonge-mantelzorger. De waardering voor hen bestaat uit een cadeaukaart van Bol.com ter waarde van €20,-.

Voor hulp bij het invullen van het online formulier of andere vragen ben je welkom op het inloopspreekuur op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op inZet locatie Petuniatuin 7a. Contact opnemen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079 88 877 70

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-