pepijnOp woensdag 11 oktober is het Coming Out Day. In de bibliotheek in het Forum vertelt oud-topsporter Pepijn Keppel over zijn coming out in de topsport. Zijn hele puberteit stond in het teken van topsport, er was voor weinig anders ruimte.

Zeker niet voor de vraag waar dat allesoverheersende gevoel van eenzaamheid vandaan kwam. Omdat hij werd gepest op school, omdat hij eigenlijk helemaal niet had willen hockeyen? Of misschien toch vanwege zijn seksuele geaardheid? Het schelden blijft echter overal hetzelfde. Ook bij hem, terwijl hij uit een stabiele omgeving komt met liefdevolle zich opofferende ouders, komen zelfmoordgedachten voor. Dat is de harde werkelijkheid van homoseksualiteit en topsport. Na tien jaar hockey op het allerhoogste niveau stopt Pepijn Keppel plotseling.

'De laatste man'

Zijn boek: “De laatste man” is een schrijnend, maar moedig en ontroerend relaas over de zoektocht naar een eigen identiteit in een onveilige omgeving. Pepijn vertelt hierover tijdens de lezing op 11 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek. Deelname is gratis, maar meld je wel aan via bibliotheek-zoetermeer.nl  om een plaatsje te reserveren.

Foto: Thomas Rap

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-