20230921 4093720230921 40940De Toegankelijkheidsraad Zoetermeer adviseert de gemeente sinds 2017 over toegankelijkheid van de stad voor inwoners of bezoekers met een beperking. Onlangs liep wethouder Iedema een rondje door het Stadshart met leden van de Toegankelijkheidsraad om te kijken wat er verbeterd zou kunnen worden.

De routes van de blindengeleidetegels kregen dit maal extra aandacht en er worden de komende tijd nieuwe tegels geplaatst. Onder andere bij het stadhuis zelf, de tegels liepen daar niet helemaal door tot aan de stoep, wat voor verwarring kan zorgen. Wethouder Iedema plaatste donderdagmiddag de eerste nieuwe tegels bij het Stadhuis-Forum, in bijzijn van diverse leden van de Toegankelijkheidsraad Zoetermeer.

 

Toegankelijkheidsraad Zoetermeer

De Toegankelijkheidsraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over het beleid, en over (gemeentelijke) gebouwen en de openbare ruimte. In de raad zitten inwoners met ervaringskennis, zij weten namelijk als geen ander waar je allemaal tegen aan loopt als je een beperking hebt. De raad wordt de laatste jaren ook vaak al ingeschakeld in de planfase van een project. Als het project nog gebouwd moet worden is het vaak veel makkelijker om aanpassingen te maken voor toegankelijkheid dan achteraf.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-