20230706 39999Het Vierkleuren Dak op het gemeentehuis van Zoetermeer staat in de top vijf van de jaarlijkse Rooftop Award. De jury was positief over de rol van de gemeente als kwartiermaker om het gebruik van daktuinen aan te jagen.

Wethouder Weerwag (Wonen) is trots op het Zoetermeerse Vierkleuren Dak: “Groen staat voor meer natuur/biodiversiteit, blauw staat voor het belang van water, geel verwijst naar duurzame energie en rood gaat staat voor cultuur en wonen”, licht de wethouder toe. “Tijdens het Stadsfestival hebben we met mini-concerten bewezen dat het dak een prachtige plek is voor ontmoetingen. Wellicht is daar wel de basis gelegd voor een volgend dakenproject in de stad!”

Volop kansen in de binnenstad

Zoetermeer beschikt over relatief veel stevige en nu nog onbenutte platte daken. Door deze daken te ‘vergroenen’ kunnen ze een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente Zoetermeer. Het is ook in de ontwikkeling van de binnenstad een belangrijk thema. Met de daktuin op het gemeentehuis wil de gemeente het goede voorbeeld geven aan zowel inwoners als ondernemers.

Voor vragen of ideeën over de mogelijkheden van daktuinen in Zoetermeer is het Dakenteam bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-