vera jobhulpmaatjeVera kwam na een ziekteperiode in de bijstand terecht. Zo zat de Zoetermeerse vrouw tien jaar thuis en had weinig hoop om weer leuk werk te kunnen vinden. Via haar vrijwilligerswerk bij Gilde Samenspraak kreeg zij een tip om te kijken of JobHulpMaatje iets voor haar kon betekenen.


Na een intake gesprek werd Vera gekoppeld aan een Maatje van JobHulpMaatje. Een Maatje is een gecertificeerde opgeleide vrijwilliger die naast je staat en je helpt naar werk. Dit Maatje voor Vera was Ton. ”Er was meteen een klik met Ton”, vertelt Vera.
“Hij liet het mij op mijn eigen niveau doen en heeft het langzaam opgebouwd”. Om de twee weken waren er gesprekken met Ton in een neutrale omgeving. “Dit waren fijne gesprekken. Hij is een hele fijne man, snapt me en is geduldig. Hij zorgde dat er een stok achter de deur zat voor mij”. Hierdoor kwam in de loop van het traject Vera haar doorzettingsvermogen naar boven. En zoals Vera zegt: “Ik had het gehad met thuiszitten”

Maatwerk

Door veel te improviseren in het traject van JobHulpMaatje kwam Vera stapje voor stapje verder. Ze wist dat ze iets in de ‘zorg’ wilde doen en wat voor mensen wilde betekenen. Zij startte als vrijwilliger op de spoedeisende hulp, waar zij cliënten van koffie en thee voorzag en een luisterend oor bood. Ze kreeg hierop leuke feedback en dat gaf haar energie. Hierdoor begon Vera een leertraject in Medische Terminologie en daarna Medisch Secretaresse.

 

Stap voor stap via vrijwilligerswerk naar betaald werk

Via uitbreiding van haar vrijwilligerswerk kwam betaald werk voor haar in zicht als invalkracht op de spoedeisende hulp. Vera vindt het fijn dat ze gewaardeerd wordt. “Het is fijn dat je er weer toe doet, je onder de mensen bent en weer meedoet in de maatschappij”. Dat gaf haar de drijfveer om naar vacatures te zoeken. Zoals Vera zegt: “Zoek waar je interesse in hebt, dan is er een weg om aan te werken samen met JobHulpMaatje. Kijk naar ‘wat kan ik’ en blijf volhouden”. Vera werkt inmiddels met veel plezier als medewerker polikliniek. Vera: “Door werk heb ik mijn leven terug”

Meer weten over het werk van JobHulpMaatje?
via de website https://jobhulpmaatjezoetermeer.nl
via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via app 06 4157 2157.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-