Festival Historisch Zoetermeer laat ieder jaar in september de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer herleven. Het gratis te bezoeken festival laat je ronddwalen in kampementen van de ridders, struinen langs de vele kraampjes van de historische markt en het riddertoernooi op de Markt.

 

Van ridders tot historisch lekker eten

Tijdens Historisch Zoetermeer kun je, naast de markt, het eten en het drinken, ook genieten van de live muziek, je verbazen over het riddertoernooi en een spectaculaire show over de geschiedenis van de stad bijwonen. Historisch Zoetermeer wordt dit weekend gehouden, op 23 en 24 september.

Twee keer per dag nemen de Knights of Camelot het tegen elkaar op in een spectaculair riddertoernooi in de arena, dit is om 13:00 uur en 15:30 uur op zaterdag en zondag. De Raaf van Rockevheen, een vogelshow, is ook twee maal per dag te zien, om 14.30 uur en 17:00 uur. Op de historische markt met meer dan veertig kramen is van alles te vinden op het gebied van geschiedenis en fantasy.

 

Optredens

Kunst & Vriendschap geeft om 18:00 uur op zaterdag en zondag een schitterend concert met filmmuziek en de avondshow ‘De Slag bij Zoetermeer’ is zaterdag 23 september te zien om 19.30 uur en 21.00 uur.
Op het Dobbe Eiland zijn optredens van Daridel, Cesair, Plunder, Sassenachs, Andawenn en Datura. Cathinca van Sprundel, Old Man Fergus treden ook op op het Marktplein.

 historischzoetermeer2022 048  historischzoetermeer2022 065 knights of camelot

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-