20230916 40742

Wethouder Mertens bij de kunstvitrine

Bij de hoofdingang van het Stadhuis aan de Engelandlaan 502 is een nieuwe kunstvitrine geplaatst. Hierin is elke 3 maanden een andere mini-expositie te zien rond een bepaalde kunstenaar, thema, onderwerp of techniek.

De kunstvitrine werd zaterdag 16 september geopend door wethouder Mertens, tijdens het Stadsfestival. wethouder Mertens: “Deze kunstvitrine is er gekomen na een motie voor de raad om meer kunst in Zoetermeer. De vitrine is bedoeld voor tijdelijke kleine exposities en geeft kunstenaars de kans om hun werk te laten zien in Zoetermeer.”

 20230916 40729  20230916 40736


Momenteel staan er 4 sculpturen uit de gemeentelijke kunstcollectie. Om de drie maanden wordt de expositie opnieuw ingericht en professionele kunstenaars uit de stad krijgen dan de kans om als gastcurator de vitrine in te richten. Iedereen met een interessant idee voor een mini-expositie kan zich aanmelden. Er zijn wel een aantal regels: zo is de vitrine alleen bedoeld voor exposities van werk van professionele kunstenaars en moet het geëxposeerde werk een relatie met Zoetermeer hebben.

Er komen mogelijk nog meer van deze vitrines in het Stadhuis of op andere plekken in Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-