20230916 40809Het Zoetermeerse Stadsfestival was zaterdag 16 september door heel Zoetermeer te vinden. Van Oosterheem tot Rokkeveen waren activiteiten, muziek, workshops en stands. Het festival werd in de avond afgesloten op de Markt met muziek en drones op het Eindfestival.

 20230916 40823  20230916 Stadsfestival Zoetermeer Eindfeest GVW 0198


Met het Stadsfestival gaf de gemeente aan veel organisaties de kans om zich te laten zien én om het publiek een voorproefje te geven van Zoetermeer in 2040. Ruim 75 organisaties deden mee aan het festival, het was dan ook veel te veel om alles te kunnen bezoeken. Veel aandacht was er voor techniek, energie en duurzaamheid, maar ook fijn en veilig kunnen wonen in de stad kwam aan bod. Op veel locaties werden korte muzikale optredens gegeven, waar volop in het zonnetje van genoten werd.

 20230916 Stadsfestival Zoetermeer Eindfeest GVW 0265  20230916 Stadsfestival Zoetermeer Eindfeest GVW 0278

Eindfeest op de Markt

Het eindfeest op de Markt begon speciaal voor alle Zoetermeerse kinderen met de Kinder Speelmeershow. De show werd gepresenteerd door John en Duane die alle kinderen aan het dansen kregen en ook mascottes Lucky en Speelmeer dansten mee met de DJ. Dansschool Devotion gaf met verschillende groepen spetterende optredens op het podium.

Na de meet en greet voor de kinderen was de avond vol met muziek van DJ en Qmusic. Burgemeester Bezuijen en wethouder Iedema toonden zich van hun sportieve kant met een polonaise op het podium. De avond werd afgesloten met een spectaculaire droneshow waarbij 30 verlichte drones in formatie vlogen.

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2023/Eindfeest-Stadsfestival-Zoetermeer/

Foto en video: Leon Koppenol

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-