MammaMia pers 058 foto Roy Beusker
Mamma Mia, dé ultieme feel good musical, komt terug. Deze musical met de prachtige muziek van ABBA gaat als reizende musical heel Nederland door. Hoofdrollen worden gespeeld door René van Kooten en Brigitte Heitzer. Van 10 tot 15 oktober staan ze in het Stadstheater.

"Het is heel fijn dat het er een nieuwe vertaling is gemaakt door Jeremy Baker. Regisseur Martin Michel heeft de musical ook behandeld als een geheel nieuwe musical en dat is natuurlijk heel leuk", zegt Brigitte Heitzer om er lachend aan toe te voegen: "Het moet ook wel. Ik ben geen Lone van Roosendaal of Simone Kleinsma, maar breng vooral mezelf mee." René van Kooten vult aan: "De musical is hierdoor ook niet met de vorige versies te vergelijken. Het enige wat nog recht overeind staat is dat Mamma Mia een feestje is om naar te kijken en voor ons om te spelen."
Mamma Mia vertelt het verhaal van Sophie die op het punt staat om te gaan trouwen. Maar ze wil graag dat haar vader haar weggeeft. Moeder Donna zwijgt in alle talen over de vader van Sophie. In een dagboek komt Sophie erachter dat er drie potentiële vaders zijn. Stiekem nodigt zij ze alledrie uit maar dat zorgt alleen maar voor meer verwarring.
René en Brigitte kijken enorm uit naar de musical. Uitdagingen zitten er volgens hen zeker in. "Mamma Mia is een komedie en het is dan ook een uitdaging om echt te blijven", zegt René. "Ik vind het vooral heel spannend om de energie over de hele boog te verdelen en te streven naar de balans", vult Brigitte hem aan.

 

Muziek

De muziek van ABBA loopt als een rode draad door de musical heen. Hoewel uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, is de muziek volgens het tweetal nog altijd populair. "Ik hoorde laatst van vrienden met Tiktok over een filmpje van een meisje van een jaar of tien die een ABBA liedje deed", vertelt Brigitte enthousiast. De twee musicalacteurs hebben zelf ook goede herinneringen aan de ABBA muziek. "Mijn ouders draaiden graag ABBA en ik danste altijd vrolijk mee", zegt Brigitte. Dat geldt ook voor René. "Mijn moeder hield veel van ABBA en we hadden alle lp's die ik ook van jongsaf aan heb gehoord. De ABBA nummers zijn de ultieme popliedjes." Inbreng van de ABBA-mannen Björn en Benny is er bij deze musicalversie overigens niet geweest. "Ze zijn indertijd betrokken geweest bij de oerproductie van Mamma Mia, maar inmiddels zijn ze vooral druk met de hologrammenshow. Maar ze zijn van harte welkom om naar ons te komen kijken", lacht René.
Met Mamma Mia gaat de cast op tour door het hele land. "Dat is natuurlijk enerzijds zwaar vanwege het reizen, maar het is ook leuk. In de eerste plaats de variatie aan theaters. En dat in iedere plaats mensen weer anders reageren maakt het ook spannend", zegt René. Brigitte knikt. "Inderdaad, Groningers reageren weer anders dan mensen uit Maastricht. Dat maakt toeren altijd leuk."
Behalve de cast gaat er ook een liveband mee. Een absolute meerwaarde vindt het tweetal eensgezind. "Het is een geweldige band”, zegt Brigitte, “die heel goed de oorspronkelijke ABBA sound brengt. Een favoriet nummer van mij is Voulez-Vous. Dat is een pauzefinale waar je 'u' tegen zegt." René is het volmondig met haar eens. "Live muziek is altijd een meerwaarde en het is heel fijn om daarmee te werken. Ik vind vooral 'Tijd glipt door je vingers' heel mooi. Een nummer dat voor alle ouders herkenbaar is.”

Stadstheater

De musical Mamma Mia is tot en met april 2024 te zien in theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via de theaters. Van 10 tot en met 15 oktober is Mamma Mia te zien in het Stadstheater in Zoetermeer. Kaarten via www.stadstheater.nl.

Foto: Roy Beusker

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-