DIF workshopDe Dutch Innovation Factory (DIF) is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Dat je kun je op een actieve manier gaan ontdekken tijdens het Stadsfestival Zoetermeer 2040 op 16 september.

De DIF aan de Bleiswijkseweg 37E is tijdens het stadsfestival van 11:00 tot 17:00 geopend. Speel games, doe mee met een LEGO-workshop, check de VR-experience en stap in de fietssimulator. Alle activiteiten zijn gratis.

Nationaal Videogame Museum

Het Nationaal Videogame Museum breidt tijdelijk uit in de Dutch Innovation Factory. In het pop-up museum staat een selectie arcadekasten dif games voor je klaar. Van Pac-Man en Candy Cab tot Pop’n Music! Kom spelen op een van de gamekasten en bekijk de museumhuiskamers: retro en de toekomst.

VR-experience

Doe mee met de VR-experience van Tellick: zet een VR-bril op en maak een virtuele wandeling in de omgeving van het Dutch Innovation Park.

VR DIF

The Mystery of the Scarab

Wist je dat je je bij De Haagse Hogeschool in Zoetermeer kunt specialiseren in Game Development? Talitha en haar medestudenten ontwikkelden tijdens hun studie de game Benjamin & Carol: The Mystery of the Scarab.

In deze puzzel voor twee spelers kruip je in de huid van de schattenjagers Benjamin en Carol die vastTalitha en medestudenten komen te zitten in een Egyptische piramide. Kun je de obstakels en demonen overwinnen en ontrafel jij het mysterie achter de mythische scarabee?

Bricks Aholic

legoBouwen met LEGO! Eerst de kneepjes leren? Speciaal voor jongeren van 6 tot en met 15 jaar zijn er workshops! Wees zeker van een plekje en meld je aan.  Tijden zijn: 11.15 - 12.30 / 12.30 - 13.45 / 14.30 - 15.45

3D-bike

Durf jij het aan om te kijken wat er gebeurt als jij gaat appen of bellen tijdens het fietsen? Op een veilige manier kan jij in de fietssimulator ervaren wat de risico’s zijn.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-