historisch zoetermeer 2022 128 daridelEind september vindt alweer de 12e editie plaats van het gratis Festival Historisch Zoetermeer, waar de duizendjarige geschiedenis van de stad centraal staat. Om te zorgen dat Historisch Zoetermeer ook de komende jaren gratis blijft, organiseert het festival een speciale loterij.

Historisch Zoetermeer staat bekend om de middeleeuwse kampementen, de bijzondere bands die optreden en het grote riddertoernooi op de Markt bij de Dobbe. Al deze activiteiten worden omringd door de historische markt, waar talloze bijzondere zaken te koop zijn.

Alle deelnemers aan de markt hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de zogenaamde Loterey. Wie voor € 10,- een lot koopt, steunt met dat volledige bedrag dus het festival. Naast sieraden, boeken, tassen en kostuums zijn er ook nog een aantal bijzondere hoofdprijzen; een meet-and-greet met de bands Plunder en Cesair, die op het festival optreden en tickets voor de voorstellingen van OBERON in het Buytenpark. De hoofdprijs is een passe-partout voor het bekende festival Castlefest in Lisse.

Kaarten voor de Loterey zijn te koop via de website van het festival: www.historischzoetermeer.nl. De trekking vindt plaats op 20 september.

Foto: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-