ikebana 2023Ruim 25 ikebanisten van Sogetsu Branch Nederland exposeren, van 8 t/m 10 september 2023, hun ikebana kunstwerken in Ateliers BaZtille Zoetermeer. Ateliers BaZtille is een kunstenaarscollectief met als doel kunstenaars te faciliteren met werkruimten en de mogelijkheid hun werk te exposeren.

Er staan zowel in de binnen- als in de buitenruimte ikebana-arrangementen en objecten opgesteld, gemaakt met natuurlijk en onnatuurlijk materiaal, waarbij het thema ‘Nazomeren’ in het werk zichtbaar is. Op zaterdag en zondag worden buitendemonstraties gegeven, waarbij ikebanisten laten zien hoe een kunstwerk technisch wordt opgebouwd. Ikebana is een Japanse bloemschikkunst die al eeuwenlang wordt beoefend.
Sogetsu ikebana biedt veel mogelijkheden voor individuele vormgeving. Originaliteit en creativiteit maar ook de harmonie tussen de diverse materialen, de eenvoud, de asymmetrie maken onderdeel uit van de schikkingen. Ook het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid komen in ikebana sterk tot uitdrukking, waarbij zowel natuurlijke als niet-natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden.  Een impressie van eerdere kunstwerken kunt u vinden op www.sogetsubranchnederland.nl

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-