Opening kas wijktuin 23 Aug 2023 16u22m03sWijkwethouder Marijke van der Meer heeft woensdag 23 augustus de nieuwe tunnelkas van de wijktuin Rokkeveen officieel geopend. De nieuwe tunnelkas biedt de wijktuin een ruimte van 65 vierkante meter voor allerlei activiteiten.

Opening kas wijktuin 23 Aug 2023 16u14m46s 1De bijzondere plek in het hart van Rokkeveen wordt met de tunnelkas nog mooier. De kas is geschikt voor allerlei activiteiten, van schooltuinlessen tot workshops en van de opkweek van planten tot het maken van wormencompost.

De Wijktuin Rokkeveen is een gevarieerde wijktuin met een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers. De vrijwilligers verzorgen, naast de schooltuinlessen en het onderhoud, ook de verkoop van wijktuinproducten en sociale activiteiten voor bewoners van de wijk Rokkeveen. Er wordt groente en fruit gekweekt waarvan een groot deel werd geschonken aan de voedselbank Zoetermeer. Er is deze zomer heel wat courgettesoep gegeten in Zoetermeer, want ook bij inZet aan de Nathaliegang en in de wijkrestaurants van Palet Welzijn stonden de courgettes regelmatig op het menu.

De nieuwe tunnelkas had er niet gestaan zonder de bijdrage van de sponsoren en de hulp van de vrijwilligers van de wijktuin en de Stichting Vrienden van de Wijktuin. De doelstelling van de Stichting sluit naadloos aan bij de doelstelling van de wijktuin ‘Daar waar de gemeente ophoudt gaat de Stichting verder’.

-advertenties-

-goede doel-