Stadsfestival Zoetermeer 20240Zaterdag 16 september vindt het Stadsfestival Zoetermeer 2040 plaats. Verspreid over de stad vinden er de hele dag gratis activiteiten plaats waarbij de toekomst van Zoetermeer centraal staat. Door samen te werken met talloze organisaties in de stad valt er voor iedereen wat te ontdekken en te beleven.

Bekijk door een VR-bril hoe Zoetermeer er in de toekomst uitziet, bezoek een dakconcert op het Stadhuis, leer meer over wat vrijwilligerswerk voor je kan betekenen, ontdek wat je zelf kunt doen om energiezuiniger te leven, verwonder je over het verleden en het heden van videogaming of doe mee met een van de vele workshops of sportieve activiteiten.

 

Een festival in het teken van de toekomst

Vorig jaar stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. “Hierin staat hoe we ervoor willen zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is.” legt wethouder Jan Iedema uit. “De vraag is hoe je inwoners meeneemt in zo een toekomstvisie. De toekomst van Zoetermeer is ook de toekomst van onszelf, en die van onze buren, vrienden en familie.”

Met dit Stadsfestival wil de gemeente de inwoners op een leuke manier kennis laten maken met de stad van nu en van de toekomst. Door samen te werken met allerlei organisaties die actief zijn binnen Zoetermeer is er van alles te ontdekken op gebieden als natuur, zorg en welzijn, cultuur, innovatie, energie, onderwijs en stedelijke ontwikkeling.

“Ontdek wat er allemaal gebeurt in onze stad. Beleef met elkaar hoe de gemeente samen met haar partners in de stad werkt aan onze toekomst. Geniet daarbij van muziek, eten, drinken en vermaak. Het wordt een festival voor en door de stad, met een eindfeest op de Markt. ”, aldus de wethouder.

 

Waar valt wat te beleven

Verspreid over de stad vinden meer dan 75 activiteiten plaats. De kernlocaties zijn het Stadhuis-Forum, De Dutch Innovation Factory, Club Entree en CKC & Partners. Daarnaast zijn er in iedere wijk verschillende activiteiten. Wees er snel bij. Voor sommige activiteiten dien je je aan te melden. Het eindfeest is van 19.00 tot 22.00 uur op de Markt, met DJ, Qmusic, Kinder Speelmeershow en een droneshow.

Meer informatie over het Stadsfestival en het programma is te vinden op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-