9AFC275C 20FE 4905 9B77 2E41439825AFAankomend weekend loopt de temperatuur iets terug. Perfect weer voor deze weekend activiteiten. Eerst in je oude kloffie een duik nemen in het schuim om vervolgens om te kleden en 's avonds in je dance outfit heerlijk dansen op de markt. Zondag genieten van goede live muziek of een documentaire.

Tropical schuimparty
De hele Dorpsstraat staat zaterdag 26 augustus op zijn kop met de Tropical Schuimparty. Op deze dag zijn er door de hele straat allerlei leuke activiteiten voor jong & oud. En het meest spectaculair is natuurlijk de grote schuimbak op het plein. Met tropische klanken op de achtergrond kunnen de kinderen een duik wagen in de schuimbak, of spelen met de strandballen of badeendjes in de hoge schuim torens. Denk wel aan kleding die vies en nat mag worden. Neem een handdoek en evt. een extra setje kleding mee. Badkleding is ook toegestaan. Op het plein naast de Zoetelaar kan je lekker losgaan op een Hawaï springkussen of probeer je zo lang mogelijk staande te houden op de surfsimulator. Verder kan je in de straat nog kokosnoot vangen of lekker limbo dansen. In het 8E183DBC 64F3 461E 8085 939BE50878DAtropische thema van deze zaterdag zijn ook veel winkeliers betrokken, zo kan je op verschillende plekken genieten van leuke activiteiten. Bij ‘Ons dorp’ kun je gratis grabbelen voor speelgoed of een bon voor een gratis pannenkoek. Nutrition aan het plein heeft heerlijke shakes in fruitige smaken. Bij THIRTYFIVE kan je genieten van een Pina Colada of aan het einde van de middag een heerlijke Caribbean BBQ, opgeven kan via de site van THIRTYFIVE. De wereldwinkel speciaal op deze dag 15% korting op alle handgemaakte zeep. Mocht je met je viervoeter langskomen, haal dan een ijsje bij ’t Dierenparadijs, hier kan je ook gelijk op de foto met je huisdier of spelen met de bellenblaas, een speciale mini schuimparty voor de huisdieren. De Tropical Schuimparty is zaterdag 26 augustus tussen 12.00-16.00 uur in Dorpsstraat Zoetermeer.

Sweetlakefestival
946BE247 18BC 4DFF AF95 069DFAED43CEOp zaterdag 26 augustus staat het Sweetlakefestival weer op de Markt in het Stadshart. De organisatie is druk bezig met alle voorbereidingen. Zij willen met dit  muziekevent veel verschillende muziekstijlen samenbrengen. Artiesten, DJ’s en jong talent staan allemaal op het podium om een muziekfeest neer te zetten. Het Sweetlakefestival vult van 14:00 tot 00:00 de Markt. De line-up van het muziekevenement zorgt voor afwisseling. Je kunt onder andere genieten van house, dance, latin en reggaeton. Op het terrein staan verschillende foodstands met een variërend aanbod van hapjes en drankjes. Vanaf het VIP-deck heb je een goed uitzicht over het terrein richting het podium. De organisatie hoopt op een prachtige zomeravond en een ontzettend mooi feestje. De organisatie heeft inmiddels de line-up bekend gemaakt. Je vindt alle info en tickets op www.sweetlakefestival.nl 

Documentaire: Sporen van Indië
Filmhuis Cameo vertoont wekelijks in het Stadstheater een selectie speelfilms en documentaires van hoge kwaliteit. Deze week vertonen zij:Sporen van Indië.Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. De filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ laat de impact zien die Nederlands-Indië op ons gehad heeft en nog steeds heeft. Geschiedenis van een land vanuit het oogpunt van de stad Amersfoort. Taal: Nederlands gesproken. Genre: documentaire.  Acteurs: Frouke Niezen, Wouter van der Hammen, Paul van Gorcum, Hans Goedkoop
 Voor informatie: https://www.filmhuiscameo.nl

JJ’s Sunday afternoon
In de zomer kun je elke zondagmiddag genieten van live muziek op het terras van JJ music house. Zondag 27 augustus kun je  tijdens JJ ‘s Sunday afternoon luisteren naar onderstaande artiesten.
LEN & MAR: Het muzikale duo Len&Mar speelt sfeervolle, tijdloze covers en melancholieke eigenliedjes, waarbij ze inspiratie putten uit folk, pop en jazz. Denk bijvoorbeeld aan Joni Mitchell, David Crosby, the Milk Carton Kids of Radiohead. Kenmerkend zijn de soulvolle stem van Mar, het puntige gitaarspel van Len en de harmonieuze samenzang. Op het podium worden Le&Mar bijgestaan door de eigenzinnige percussionist Rob.
JOHNNY BRUCE MULLER: Johnny Bruce Muller is singer-songwriter en gitarist, Johnny neemt de luisteraar mee met zijn catchy gitaarriffs en verhalende teksten. Al eerder was Johnny te zien in het Paardcafé, Paradiso Café, De Buurt en tijdens het Picknick Festival in van Der Werfpark.
https://www.jjmusichouse.nl/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-